تحلیل بورس ایرانبازار سهامبورس ایرانمواد و محصولات دارويي

تحلیل تکنیکال دسبحان

شرکت گروه دارویی سبحان دارو

تحلیل تکنیکال دسبحان

تحلیل تکنیکال دسبحان

 

عنوان توضیحات
نام شرکت شرکت گروه دارویی سبحان دارو
نماد دسبحان
سال تاسیس 1355
سال عرضه اولیه 1381
سهامداران عمده   شرکت گروه داروئی سبحان  70 درصد
موضوع فعالیت مواد و محصولات دارویی
محصول شرکت تولید انواع فرم های دارویی برای گروه های درمانی متفاوت
عوامل موثر بر نرخ فروش تامین مواد اولیه با قیمت مناسب_صادرات
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت در تهیه مواد اولیه و بهای تمام شده محصولات تاثیرگذار میباشد
مهم ترین هزینه های شرکت هزینه های عمومی و اداری

شرکت گروه داروئی سبحان دارو (دسبحان)

در سال 1355 تحت نام سویران کمپانی (سهامی خاص)تاسیس گردید، در سال 1363 نام آن ازسویران کمپانی به داروسازی سبحان (سهامی خاص) ومتعاقباٌ در سال 1381 نوع آن از (سهامی خاص) به (سهامی عام) تغییر یافت. این شرکت در سال 1383، مجدداً نام آن از شرکت دارو سازی سبحان (سهامی عام) به شرکت گروه داروئی سبحان(سهامی عام) تغییر یافت ، این شرکت از سال 1381 در فهرست شرکتهای پذیرفته شده درسازمان بورس اوراق بهادار قرار گرفته است.

عوامل موثر بر درامد نماد دسبحان

عوامل تاثیر گذار بر شرکت های دارویی یکسان می باشد،شرکت های دارویی که بتوانند مواد اولیه را با قیمت و کیفیت مناسب خریداری کنند می توانند محصولات با کیفیت و با حاشیه سود مناسب تولید کنند و درآمد خود را افزایش دهند.

همچنین به پشتوانه صادرات به کشورهای خاورمیانه میتواند درآمد دلاری داشته باشد و بدون جابه جایی ارز به داخل کشور مستقیما هزینه واردات مواد اولیه را پرداخت نماید (انتقال پول از شرکتی که محصولات را خریداری کرده، به شرکت فروشنده مواد اولیه) و به این طریق تحریم های بانکی تاثیری در تهیه مواد اولیه این شرکت نداشته باشد.

سهم دسبحان در سال 1399 حدود 3 میلیارد عدد انواع دارو تولید کرده، همچنین رکورد فروش با رسیدن به 600 میلیارد تومان و بیش از 50% افزایش نسبت به سال 98 و دریافت مجوز تولید 12 محصول دارویی جدید و از همه مهمتر 400% امسال صادرات خودش رو افزایش داده است.

بازار هدف این شرکت عموم مردم ، بیمارستانهای دولتی و خصوصی، ارگانهای دولتی و نظامی می باشد.

محصولات سهم دسبحان

توانایی تولید انواع فرم های دارویی (خوراکی و موضعی) را برای گروه های درمانی متفاوت مانند: تولید داروهای اعصاب و روان، قلبی و عروقی می باشد.

عوامل موثر بر هزینه های شرکت گروه داروئی سبحان دارو

بهای تمام شده در شرکت های دارویی، وابستگی زیادی به نوسان قیمت مواد اولیه دارد زیرا این مواد اولیه از کشورهای چین و هندوستان وارد می گردد(حدود 80%) و یا از محصولات شرکت های تولید داخل استفاده می کنند(حدود 20%) که این شرکت های تولید کننده مواد اولیه نیز تا حدی برخی مواد را وارد می کنند بنابراین می تواند نوسانات قیمت، بهای تمام شده محصولات را افزایش دهد

نکته قابل توجه در مورد سهم دسبحان داشتن صادرات به صورت مستمر می باشد (در سال 1399 دو قرارداد 2 ساله با کشورهای سوریه و عراق منعقد کرده است) و این در حالی است که اگر شرکتی نتواند به صورت مستمر صادرات کند و درآمد دلاری نداشته باشد در تهیه مواد اولیه از کشورهای خارجی به دلیل مشکلات بانکی و تحریم چالش خواهد داشت و باید از مسیرهای دور زدن تحریم برای تهیه مواد اولیه اقدام کند که این امر می تواند در بهای تمام شده محصولات تاثیر گذار باشد.

هزینه‌های عمومی و اداری، هزینه‌هایی هستند که فارغ از زمینه کاری، در هر  فعالیت اقتصادی مورد توجه قرار دارند که شامل: هزینه های حمل و نقل، حقوق و دستمزد پرسنل، هزینه امور دفتری ، هزینه های تامین مواد اولیه ، هزینه های  واردات محصولات از شرکت های خارجی ، تعمیر تجهیزات مستهلک شده ، بازپرداخت تسهیلات دریافتی از بانک ها،هزینه خدمات پس از فروش هزینه پشتیبانی محصولات و در نهایت هزینه تبلیعات و بازاریابی می باشد.

تاثیر افزایش نرخ دلار بر نماد دسبحان

رابطه بسیار مستقیم نرخ دلار با شرکت های دارویی دارد، زیرا در تهیه مواد اولیه و بهای تمام شده محصولات می تواند تاثیر گذار باشد:

بدین صورت که ریسک عدم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی که از سه ماهه چهارم سال 98 صورت نگرفته است که این امر باعث تهیه ارز از بازار آزاد برای تامین مواد اولیه می گردد ( در واقع بهای تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند بدون آنکه قیمت محصولات افزایش پیدا کند)

همچنین بر طبق مصوبه جدید مجلس نرخ ارز 4200 تومانی برای داروهای خاص و فقط به مدت 6 ماه تامین میگردد و احتمال افزایش نرخ دلار به 11500 تومان یا نرخ ارز نیمایی می باشد که این امر افزایش هزینه های شرکت را در پی خواهد داشت بنابراین باید برای سود آوری قیمت محصولات تولیدی را افزایش دهد.

سایر عوامل موثر بر سودسازی سهم دسبحان

  1. سهم دسبحان  تصمیم عقد قرارداد تجاری با کشور قطر را دارد.
  2. تداوم تحریم ها می تواند در تهیه مواد اولیه و انتقال پول مشکل ساز باشد.
  3. نحوه تسویه حساب بعد از فروش محصولات بسیار مهم می باشد زیرا شرکت هایی که داروی قوی در سبد خود ندارند برای فروش، اهرم فشار کمتری دارند. همچنین این شرکت به دلیل داشتن شرکای تجاری دیگر (سبحان آنکولوژی که تولید داروی استراتژیک می کند) می تواند اهرم فشار ایجاد کند.
  4. به دلیل دادن payment (مدت زمان بازپرداخت بدهی) نیاز به سرمایه در گردش قابل توجهی دارد که برای تامین این نقدینگی از روشهای اخذ وام از بانکهای داخلی نیاز دارند که این امر موجب افزایش هزینه های شرکت و کاهش سود سازی می گردد.
  5. با توجه به اینکه این شرکت داروی ژنریک تولید می کند هزینه ای برای تحقیق و توسعه داروهای جدید پرداخت نمی کند بنابراین می تواند حاشیه سود مناسبی را داشته باشد.

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال دسینا

آپارات ما : Atran Trade

YouTube : Atran Trade


تحلیل تکنیکال وصنعت

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا